DPA MICROPHONES
Bookmark and Share
Nyheder fra DPA Microphones

Diana Esmann Hjulgaard vinder Skills Award

Diana Emann Hjulgaard vinder Skills Award - DPA FMK4071 Film MikrofonkitVed den afsluttende eksamen på FTP-uddannelsen i efteråret 2009 blev Diana Esmann Hjulgaard belønnet med en Skills Award. Præmien er et FMK4071 Film Mikrofonkit, som DPA sponserer.
 
Diana blev tildelt Skills Awarden for de lydoptagelser og det efterfølgende lydmix, hun havde lavet på svendeprøveproduktionen Det perfekte Mord, som hun havde produceret sammen med Majbrit Oddershede Bach og Rie Rørup Petersen.
 
Det perfekte Mord er en mokumentarudsendelse, som eleverne selv har researchet og derefter skrevet manuskript til. Mokumentaren handler om en tysk, kvindelig turist, som blev fundet myrdet i Thy tilbage i 1985. Det kunne have været det perfekte mord, men en detalje blev fatal for morderen, som blev idømt en lang fængsesstraf. Alligevel lader mokumentaren det stå åbent, om det nu også var den rigtige mand, som blev dømt, for han har aldrig tilstået.
 
Kvindens parterede lig blev fundet i vandet, og Diana har brugt megen tid og stor kreativitet på at skabe det perfekte lydbillede dels i forbindelse med undervandsoptagelser og dels ved optagelse af personer, der går i vandet. Men også resten af mokumentarens lydeffekter var så overbevisende, at de fire eksterne censorer fandt, at hun fortjente den ærefulde Skills Award for Bedste Lydarbejde.
 
Diana har optaget størstedelen af produktionen ved hjælp af en DPA 4017 Shotgunmikrofon. En mikrofon, hun var meget tilfreds med at arbejde med.
 
Diana er i praktik på TV2/Øst i Vordingborg.

Ordforklaring

Se forklaring på fagudtryk i DPA's ordbog (engelsk)