DPA MICROPHONES
Bookmark and Share

Katy Perry bruger DPA headsetmikrofoner på sin udsolgte California Dreams Tour

Katy Perrys lydteknikere har valgt at bruge DPA Microphones’ 4088 headsetmikrofon med nyrekarakteristik i alle popstjernens liveshows, heriblandt den udsolgte California Dreams.

Med et hektisk og levende set var der brug for en mikrofon, der kunne tilpasses en hvilken som helst situation. 4088-mikrofonens elegante design gør den næsten usynlig, og med sin evne til at eliminere baggrundsstøj er den det ideelle valg til en turné med så meget knald på som Katy Perrys.   

DPA Microphones redder showet
Turnéens ansvarshavende lydtekniker, Peter Keppler, forklarer, hvorfor valget faldt på netop DPA Microphones: ”Det var vigtigt at bruge mikrofoner, der giver Katy Perry en afbalanceret, åben og transparent lyd. Hun er en sangerinde med en stor stemme, og jeg var overbevist om, at det ville blive svært at finde en god headsetmikrofon. Men fra det øjeblik vi prøvede DPA Microphones’ 4088, vidste jeg, at lyden ikke længere ville være et problem”.

En eventyrlig oplevelse for publikum
I sangen Thinking of You står Katy Perry på en lyserød sky, så hun kan ’flyve’ hen over publikum, alt imens hun spiller på sin akustiske guitar. I denne scene er Katy Perry foran et PA-anlæg, hvilket kunne ende i et katastrofalt lydscenarie med hensyn til feedback.  

Peter Keppler siger: ”DPA-mikrofonens afvisning af off-axis lyd er meget bedre, end nogen anden mikrofon jeg nogensinde har hørt. Med alle de headsetmikrofoner jeg tidligere har brugt, har lyden været meget unaturlig, meget tynd og indelukket og der var store feedbackproblemer. DPA Microphones’ 4088 løste alle disse problemer. Katy Perrys publikum er vilde med hendes optræden, og de bliver specielt meget højlydte, når hun ’flyver’ over publikum i sangen Thinking of You, hvilket ellers er showets mest stille sang. DPA’s 4088 har gang på gang hjulpet mig, når Katys stemme skulle overdøve publikum. Man kan virkelig skrue op uden at det feeder”.  

DPA 4088 er lig med førsteklasses lydkvalitet, elegance og alsidighed
Katy Perry bruger udelukkende DPA 4088 som sin headsetmikrofon. Den er desuden specielt velegnet i Hot N Cold, hvor hun skifter tøj syv gange i løbet af sangen. Da det ville være umuligt med en håndholdt, havde Katy Perry brug for en robust headsetmikrofon. Derfor valgte Peter Keppler 4088’eren, da den samtidig giver Katy Perry masser af bevægelsesfrihed på scenen.

DPA 4088 er en headsetmikrofon med nyrekarakteristik, som giver den bedst mulige lyd til liveoptrædener, også i meget støjende omgivelser. Lydkvalitet, visuel elegance og alsidighed går hånd i hånd for at gøre hvert show til en uforglemmelig oplevelse.

Det elegante design gør den til en af de mest diskrete hovedmonterede retningsbestemte mikrofoner i dag. 4088 er baseret på 4066 headsetmikrofonen med kuglekarakteristik. Mikrofonens ørekroge er lig dem på 4066, men bommen er 2 centimeter længere på 4088, så den kan placeres præcis ved mundvigen for optimal lydoptagelse.

”For Katy Perry var det vigtigt at mikrofonen lød fantastisk og at den var lille, let og så usynlig som muligt” forklarer Keppler. ”Derfor valgte vi den beigefarvede udgave, så mikrofonen bliver mindre synlig, når hun har den på”.
Som tidligere lydtekniker for Nine Inch Nails og David Bowie ved Peter Keppler, hvad der skal til, for at lydkvaliteten er i top på koncertturnéer. Aften efter aften kan han stole på 4088’eren. Den lever fuldt op til livet på landevejen og fungerer perfekt hver gang.

”4088 mikrofonen har fungeret utrolig godt”, konkluderer Keppler, og fortsætter ” Lydmæssigt leverer den hver gang. Materialet og ledningerne er overraskende robuste, specielt når man tænker på den behandling, de får hver aften i showet”.

Ordforklaring

Se forklaring på fagudtryk i DPA's ordbog (engelsk)